Selecteer een pagina
Jubileumproject in het kader van 25 jaar

Rotaryclub Zeewolde

Geschenk van en aan de Zeewolder gemeenschap

In het op 1 juli 2017 startende clubjaar 2017/2018 viert Rotaryclub Zeewolde haar 25 jarig bestaan.  Als serviceclub wil Rotaryclub Zeewolde met dit unieke jubileumproject heel tastbaar haar lokale  en  maatschappelijke betrokkenheid tonen.

Veelal doen de Rotary clubleden dat zonder al te veel uitbundigheid. Ze helpen lokale organisaties graag met donaties en door de handen uit de mouwen te steken. Maar het past uitstekend bij het jubileumjaar om dat een keer heel zichbaar te doen. Daarom wil Rotaryclub Zeewolde een hele bijzondere tulp laten ontluiken als een geschenk  van Zeewolder burgers en bedrijven aan de hele gemeenschap.

Jubileumproject in het kader van 25 jaar Rotaryclub Zeewolde

Geschenk van en aan de Zeewolder gemeenschap

In het op 1 juli 2017 startende clubjaar 2017/2018 viert Rotaryclub Zeewolde haar 25 jarig bestaan.  Als serviceclub wil Rotary Zeewolde met dit unieke jubileumproject heel tastbaar haar lokale  en  maatschappelijke betrokkenheid tonen.

Veelal doen de Rotary clubleden dat zonder al te veel uitbundigheid. Ze helpen lokale organisaties graag met donaties en door de handen uit de mouwen te steken. Maar het past uitstekend bij het jubileumjaar om dat een keer heel zichbaar te doen. Daarom wil Rotary Zeewolde een hele bijzondere tulp laten ontluiken als een geschenk  van Zeewolder burgers en bedrijven aan de hele gemeenschap.

Waarom een Landmark op het Tulpeiland?

Het tulpeiland in het Wolderwijd zal in de komende jaren gaan ‘groeien en bloeien’ tot een ‘hotspot’ en symbool voor Zeewolde. Veel meer dus dan alleen een aantrekkelijke locatie voor (strand)recreatie, watertoerisme en beach-faciliteiten. Prachtig en uniek is dit eiland, met z’n mooie bloem en ranke natuurlijke steel, te zien vanuit de lucht. Maar helaas minder goed vanaf land en water. En daar wil Rotaryclub Zeewolde samen met u iets aan doen. Vandaar het idee voor een vijftien meter hoge landmark in de vorm van een tulp.

Rotaryclub Zeewolde heeft haar zinnen gezet op een hele dynamische, innovatieve en duurzame tulp. De basis van de Tulp zal in principe bestaan uit een verticale windturbine die er voor gaat zorgen dat de tulp in z’n eigen energiebehoefte t.b.v. de verlichting kan voorzien. Door middel van het gebruik van moderne LED-technologie zal de Tulp  in het donker creatief en duurzaam worden uitgelicht. Want natuurlijk zoeken we de verbinding met Zeewolde als hele duurzame gemeente.

Denkt Rotary alleen aan een mooie tulp
voor dit landmark?

Zeker niet!

 
Denkt Rotary alleen aan een mooie tulp voor dit landmark? Zeker niet!

Rotary Zeewolde heeft haar zinnen gezet op een hele dynamische, innovatieve en duurzame tulp. De basis van de Tulp zal in principe bestaan uit een verticale windturbine die er voor gaat zorgen dat de tulp in z’n eigen energiebehoefte t.b.v. de verlichting kan voorzien. Door middel van het gebruik van moderne LED-technologie zal de Tulp   in het donker creatief en duurzaam worden uitgelicht. Want natuurlijk zoeken we de verbinding met Zeewolde als hele duurzame gemeente.

 

Wordt u net zo enthousiast als wij?

Als leden van Rotaryclub Zeewolde zijn wij laaiend enthousiast over ons idee. Ook bij de gemeente is het plan met enthousiasme ontvangen en is facilliterend alle medewerking toegezegd. Aan het eind van ons jubileumjaar, in juni 2018, willen we dit unieke landmark aanbieden namens èn aan de bevolking van Zeewolde. En we hopen, als jubilerende Rotaryclub, gezamenlijk iets heel moois gerealiseerd te hebben waar we trots op zullen zijn en wat zal bijdragen aan de hotspot Tulpeiland.

Onze rol en uw mogelijkheid om straks ook een bijdrage te leveren?
De leden van Rotaryclub Zeewolde nemen als initiatiefnemers de coördinatie van het hele project voor hun rekening. Zij zullen zich maximaal inspannen om zelf tijd, denkkracht en creativiteit in te zetten voor dit project. Maar bovenal zullen zij graag iedereen die een bijdrage kan leveren enthousiasmeren om, op welke wijze dan ook, met ons mee te doen.

In de fase van ontwikkeling zijn zij blij met alle tips en ideeën die kunnen helpen om tot een stralende realisatie van het plan te komen. Inwoners met ideeën over leuke afgeleide projecten om financiële middelen te verkrijgen voor de realisatie? We komen graag in contact met jullie als je denkt een bijdrage te kunnen leveren of ‘netwerklijntjes’ voor ons hebt.

Na de zomerperiode 2017 zal Rotary Zeewolde via lokale- en sociale media regelmatig van zich laten horen over dit project. Ook zullen dan de fundraising projecten van start gaan, nodig om de kosten van realisatie gedekt te krijgen. Nu al enthousiast over het idee, net zoals wij?

De Founding Partners van Project Landmark Tulp

De Business  Partners van Project Landmark Tulp

Nieuws en Updates

Rotary Project ‘Landmarkt Tulp’ op het Zeewolder tulpeiland krijgt steeds meer gestalte.

Rotary Project ‘Landmarkt Tulp’ op het Zeewolder tulpeiland krijgt steeds meer gestalte.

Lees hier het volledige Persbericht

Persintroductie groot succes!

Dinsdagavond 27 juni vond de persintroductie plaats voor Project Landmark Tulp door Rotaryclub Zeewolde.

(meer…)

Adres

Rotaryclub Zeewolde

Secretariaat:

Fitislaan 25
3893 JA Zeewolde

www.rotary.nl/zeewolde

Contact

Voorzitter projectgroep:
Wim van den Noort

 

E-mail:

wvandennoort@management-partners.nl

Telefoonnummer:

06-22246236

 

ANBI

Klik op onderstaande voor de ANBI documenten.

Gegevens ANBI & Beleidsplan